Када погледам све њене номинације на папиру, на једном месту, добијем потпору и мотивацију да кренем и ја да радим на остваривању својих циљева коју су слични њеним.

Она нам је на личном примеру показала како се све може остварити ако се трудимо, јер никоме није дата диплома од малена, већ је то производ вишегодишње упорности и рада. 

Милка Форцан рођена је 18. јуна 1969. године у Београду. Дипломирала је на Економском факултету у Београду. Сматрала је да је економија једна од најважнијих грана привреде за једну државу, ту није стала, већ је након основних студија желела је да се усаврши и да стекне радно искуство из маркетинга, па је отишла у Лондон где је дубље проучавала свет економије. Када се вратила у Србију запослила се у предузећу Делта Холдинг.

Професионална каријера

Бавила се међународном трговином, финансијама, маркетингом и односима са јавношћу.Радила је са неким од највећих светских брендова као што су Fiat, Nike, Nivea... Активно је учествовала у ширењу пословне мреже Делта Холдинг-а у земљама региона. Толико је узнапредовала да је 2003. године постала потпредседник Делта Холдинга, од тада почиње да активно учествује у ширењу пословне мреже компаније. Од 2004. године до 2011. била је председник Управног одбора Југохемије, друге највеће велепродаје фармацеутских производа у Србији. Овим постигнућима, Милка је успела да разруши чувену баријеру и предрасуду да жене не могу да буду успешне у пословном свету.

Милка је 2008. године у оквиру Холдинга основала Канцеларију за међународне односе, која је имала за циљ промоцију Делте и српске привреде на међународним тржиштима. Била је учесник на бројним интернационалним конференцијама и догађајима као што су: Светски економски форум у Давосу, Европски бизнис самит у Бриселу, Friends of Europe – Балкански самит у Бриселу. 2008. године организује конференцију "Српска привреда и европске интеграције" у Бриселу на којој су по први пут српски привредници имали прилику да разговарају са представницима ЕУ администрације и Комесаром за проширење ЕУ. Од Милке сам научила да је у свему у животу битна жеља, јер када имамо жељу ништа нам не може пасти тешко да урадимо, и никада се не треба заустављати у циљевима, већ их увек треба зацртавати и остваривати још и још... 

Она је једна паметна, и инспиративна особа која је имала прилику да своје знање и богато искуство пренесе студентима као предавач на Економском факултету, Правном факултету и Факултету организационих наука, Факултету политичких наука у Београду, Новом Саду и Нишу. Такође, имала је предавања у Удружењу економских пропагандиста Србије и у London School of PR у Београду.

Признања 

Током година, добила је бројна признања из области маркетинга и ПР-а. Добитник је признања Привредне коморе Београда “Менаџер године 2005.” За допринос изградњи Храма Светог Саве, 2006. године одликована је орденом Светог Саве. Друштво за односе с јавношћу Србије доделило јој је 2007. године награду за изузетан лични допринос у области комуникација. Такође, добитник је престижног признања Маркетиншка личност године за 2007, коју традиционално додељује часопис Таbоо. 

2010. Милка напушта Делта Холдинг и посвећује се економском и комуникацијском консалтингу и лобирању. 

Члан је Пословног савета за Југоисточну Европу, међународног бизнис форума који има за циљ подршку евро интеграција за све земље региона. Од стране Друштва лобиста Србије, именована је на место представника за ЕУ. Члан је уређивачког одбора научног часописа "Изазови европских интеграција" који издаје Службени гласник Србије. Од маја 2011. Милка Форцан је члан Извршног одбора Уније тениских професионалаца Србије. 

Сада, Милка живи живот иза камера, посветила се приватном животу, породици, као и разним путовањима широм света и Србије. 

Милка Форцан је пример и узор младим људима у Србији, како треба да изгледа једна сјајна пословна каријера. Она је показала, својим несумњиво даноноћним радом, да је могуће ускладити породичне и пословне обавезе. Рад и добра процена у избору предузећа, за њу је то био Делта Холдинг, су гаранција пословног и сваког другог успеха.

Овакве особе треба да буду извор надахнућа и водиља младих људи у Србији. 

Милица Стопић (IV-3)