Међународни дан жена

Женска снага је већ вековима тема разматрања многих писаца, филозофа и научника. Положај жена у друштву, почев од Старе Грчке и Рима па све до Првог светског рата, био је веома лош. Жене нису имале право гласа и уопште су биле друштвено невидљиве...

Када погледам све њене номинације на папиру, на једном месту, добијем потпору и мотивацију да кренем и ја да радим на остваривању својих циљева коју су слични њеним.

Она је изабрала пут којим се ређе иде. Љубав према књижевности, филозофији и психологији спаја у својим радовима. Ова изузетна жена пример је како је могуће борити се и опстати у свету који на вас не гледа благонаклоно.

Шерил Сандберг

Шерил Сандберг, једна од најмоћнијих и најутицајних жена, својим радом, образовањем и умећем променила је светску пословну сцену. Показала је свим припадницама лепшег пола како да достигну врхунац на професионалном плану и да досегну пун потенцијал. 

 

Тридесетосмогодишња Американка Париса Табриз, иранско-пољског порекла, једна је од најважнијих чланова компаније „Гугл“, а како би неки рекли „тајно оружје“ ове компаније. Главни њен задатaк (као и њеног тима) јесте да свакодневно штите милијарде корисника веб-прегледача „Гугл Хром“ (Google Chrome).

Дизнијеве анимације и њихови филмови играју велику улогу у америчкој забавној индустрији. Њихов утицај и домет који влада децом траје годинама, не само кроз филмове, већ и одећу, играчке и игрице.

Жене су данас присутне у свим сферама друштвеног живота, међутим, у прошлости то није био случај. Ни данас стање није идеално, али се глас жена ипак чује.

У мору имена сликара надреалиста који су значајно обележили разне правце модерне уметности, једно се посебно издвојило. Међутим, Магдалена Кармен Фрида Кало и Калдерон позната је по далеко већем броју ствари поред свог упечатљивог сликарског стила.